Fysiurgisk massage / Sportsmassage

Fysiurgisk massage/sportsmassage  

Fysiurgisk massage / sportsmassage er en dyb mekanisk påvirkning af musklerne.

Dette betyder at behandleren med sine hænder påvirker musklerne, i musklens fiberretning, for bl.a. at fjerne myoser og løsne op i anspændte muskler. Behandlingen er selvfølgelig med indføling og i tæt samarbejde med klienten på briksen.

Fysiurgisk sportsmassage kan bl.a. afhjælpe følgende:

 • Spændingshovedpine
 • Muskelspændinger f.eks. i benene
 • Lændesmerter
 • Skulder/nakke smerter, myose
 • Fremskynder restitueringsprocessen

 

Udover afhjælpning af ovenstående, kan massagen også bruges til øget velvære. Man behøver altså ikke have anspændte muskler eller andet, for at vælge massage. Massagen giver en fantastisk ro og afslappethed i hele kroppen samt en øget blodcirkulationen.

Selve behandlingen

Du lægger dig på maven med hovedet i hovedstøtten og trækker det øverste tæppe over dig. For at kunne gennemføre en god massage, er det bedst, du klæder dig af til underbukser/trusser (hvis du ønsker at beholde Bh’en på, skal du tage skulderstropperne ned og jeg vil så åbne Bh’en når ryggen skal masseres).
Du afklæder dig i enerum, imens jeg vasker og af spritter hænder. Når massagen er færdig ligger du og slapper af, og imens henter jeg et glas vand.

Efter behandlingen er det ikke unormalt at føle sig træt og uoplagt.Svimmelhed og hovedpine kan også forekomme, men evt. svimmelhed og hovedpine fortager sig som oftest ganske hurtigt.

Årsagen til disse reaktioner er, at ved øgede blodcirkulation samt behandling af musklerne, bliver der frigivet en masse affaldsstoffer fra musklerne og kroppen.

Disse affaldsstoffer er derfor vigtige, at få ud af kroppen efter en endt behandling

Det anbefales derfor også igen for at opnå maximalt udbytte af behandlingen

 • at drikke ½ l. vand i løbet af de første 30 minutter efter endt behandling.
 • ikke at træne eller udøve anden fysisk anstrengende aktivitet efter behandling.
 • Tag meget gerne en power nap, når du kommer hjem

 

Skulder, ryg, nakke, arme og hænder (30 min.)

Massage af overkroppen er uovertruffen til behandling af spændingshovedpine, spændinger og hold i nakke, skulder og ryg, ømhed eller smerter i lænden. Muskler og sener afslappes og affaldsstoffer frigives.

Sæderegion, ben og fødder (30 min.)

Massage af underkroppen kan reducere eller fjerne problemer med iskias-nerven på baglåret, smerter i baller, smerter omkring knæet og ømme ben. Bruges bl.a. af løbere og cykelryttere før og efter hård træning eller konkurrence for en hurtigere restitution.

Helkropsmassage (60 min.)

Helkropsmassagen er en kombination af de to ovenstående behandlinger.

Denne massage egner sig også til at give personligt velvære, til at øge blodomløbet og til at forebygge eller afhjælpe stress.

 • 2942 1010
 • info@fitkrop.dk
 • Hyrdeengen 119, 2625 Vallensbæk

Categories: Tags: